Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Agent ruskej tajnej služby FSB prezradil samotnému Navaľnému, ako ho otrávili

.sita .slovensko

Dôstojník o otrave hovoril priamo s Navaľným, ktorý s ním telefonoval predstierajúc, že je predstaviteľ Národnej bezpečnostnej rady.

Agent ruskej tajnej služby FSB prezradil samotnému Navaľnému, ako ho otrávili AP Photo/Pavel Golovkin, File

agent ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) odhalil podrobnosti o otrave opozičného lídra Alexeja Navaľného nervovoparalytickou látkou typu novičok, ktorú mu podľa jeho slov dali do spodkov. Konstantin Kudrjavcev to v telefonáte povedal samotnému Navaľnému, ktorý sa so zamaskovaným telefónnym číslom vydával za vysokopostaveného predstaviteľa Národnej bezpečnostnej rady povereného analýzou operácie. 

Informuje o tom televízia CNN, ktorá v spolupráci s investigatívnymi portálmi Bellingcat, Insider a týždenníkom Der Spiegel minulý týždeň oznámila identitu jednotky agentov FSB, ktorí sledovali Navaľného od roku 2017, aj v čase pred otravou.

Štyridsaťštyriročný Navaľnyj skolaboval v auguste počas letu zo sibírskeho Tomska do Moskvy. Po núdzovom pristátí lietadla ho umiestnili na jednotku intenzívnej starostlivosti v meste Omsk, odkiaľ ho o dva dni previezli do Berlína.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite