Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vyšší krajinský súd vo Viedni odsúdil Viliama Mišenku na 20 rokov odňatia slobody

.redakcia .slovensko

V kauze výbuchu v topoľčianskej firme Euromont z leta 2009 si Viliam Mišenka odpyká len 20-ročný trest odňatia slobody. Rozhodol o tom na začiatku októbra Vyšší krajinský súd vo Viedni, ktorý tak znížil o tri roky trest, na ktorý ho pôvodne v prípade odsúdil Špecializovaný trestný súd v Pezinku.

ako priblížila, najskôr o znížení trestu Mišenku, ktorého zadržala rakúska polícia 2. júla v Badene, rozhodol 19. augusta Krajinský súd vo Viedni. Voči nemu podal v súčasnosti 63-ročný Mišenka sťažnosť. „Sťažnosť Mišenku zamietol 8. októbra Vyšší krajinský súd vo Viedni ako nedôvodnú a potvrdil tak rozhodnutie súdu prvej inštancie,“ povedala Salzbornová. Mišenka už teda nie je vo vyšetrovacej a predbežnej väzbe, ale bol umiestnený do výkonu trestu odňatia slobody. Voči rozhodnutiu odvolacieho súdu nie je možný opravný prostriedok. Podľa rakúskych zákonov si Mišenka mohol odpykať buď 20-ročný trest alebo doživotie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite