Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobroslav Trnka porušil prokurátorskú etiku, konštatovala etická komisia prokuratúry

.redakcia .slovensko

Etická komisia prokuratúry, ktorá v utorok v Banskej Bystrici prerokovala žiadosť disciplinárnej komisie Generálnej prokuratúry (GP) SR v konaní voči bývalému generálnemu prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi, prijala na zasadnutí jednohlasné stanovisko.

Dobroslav Trnka porušil prokurátorskú etiku, konštatovala etická komisia prokuratúry Branislav Bibel/SITA

komisia konštatovala porušenie pravidiel prokurátorskej etiky spočívajúce v porušení dôveryhodnosti a dôstojnosti prokurátora, ktoré upravuje ich etický kódex. Médiá o tom informoval šéf etickej komisie Rastislav Remeta.

Etická komisia konala na základe žiadosti disciplinárnej komisie GP SR, ktorú jej doručili 2. júla, a urýchlene vytýčila termín zasadnutia. Písomné odôvodnenie stanoviska bude vyhotovené do 30 dní a následne ho zverejnia na webovom sídle GP SR.

„Etická komisia prokuratúry sa zaoberala skutkami tak, ako sú vymedzené v žiadosti disciplinárnej komisie GP SR v súvislosti s poskytnutým rozhovorom súkromnej televízii a skutočnosťami, ktoré odzneli v rámci tejto nahrávky a dotýkali sa preberaných súvislostí a aj okolností prepustenia z väzby osoby J.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite