Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NAKA vypočúvala obvinené sudkyne Hajtovú a Maruniakovú

.redakcia .slovensko

Vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) pokračujú vo výsluchoch sudkýň vo veci korupcie a podplácania. Na nitrianskej expozitúre NAKA v pondelok vypovedala Andrea Hajtová a Zuzana Maruniaková.

NAKA vypočúvala obvinené sudkyne Hajtovú a Maruniakovú Martin Havran/SITA Sudkyňa Zuzana Maruniaková bola zadržaná a obvinená v marci spolu s ďalšími 12 sudcami v rámci akcie Búrka.

sudkyňa Andrea Hajtová, ktorá je sestrou bývalej štátnej tajomníčky na ministerstve spravodlivosti Moniky Jankovskej, sa k výsluchu odmietla vyjadriť. Z NAKA odišla bez slova krátko pred druhou hodinou popoludní. 

Krátko po nej v sprievode svojho právneho zástupcu vyšla z budovy NAKA aj Zuzana Maruniaková, ktorá je obvinená zo zločinu prijímania úplatku a zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Práve ona mala podnikateľovi Marianovi Kočnerovi priznať právny nárok na to, aby mu televízna spoločnosť Markíza-Slovakia vyplatila zmenku v hodnote vyše ôsmich miliónov eur. Ani ona svoju výpoveď pred vyšetrovateľom komentovať nechcela.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite