Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Smere je podľa Pellegriniho dohoda, z akého miesta na kandidátke pôjde do volieb

.redakcia .slovensko

V Smere-SD je už „nejaká dohoda", ako by strana mala ísť do volieb. Potvrdil to premiér a podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrini.

V Smere je podľa Pellegriniho dohoda, z akého miesta na kandidátke pôjde do volieb SITA/Marek Turčok Najväčší rozkol mal byť medzi Robertom Ficom a Petrom Pellegrinim v dohode, kto bude jednotkou strany vo voľbách.

podrobnosti hovoriť nechce, necháva to na stredajšiu tlačovú konferenciu strany. Na otázku, či bude predseda Smeru-SD Robert Fico na kandidačnej listine pre budúcoročné voľby, uviedol, že má na to ako predseda plné právo. 

„Pre mňa a nás všetkých budú dôležité mená, aby kandidátka bola kvalitná. Chcem garantovať, že nemáme iné spoločné ciele ako udržať stranu Smer ako úspešnú. Urobím všetko pre to, aby Smer-SD aj naďalej patril k najúspešnejším a najstabilnejším politickým subjektom v krajine,“ povedal Pellegrini. O menách na kandidačnej listine hovoriť nechce, listina sa bude podľa Pellegriniho schvaľovať zrejme koncom novembra.

Kandidačná listina by podľa jeho slov mala ponúknuť kvalitu a vytvoriť čo najväčší koaličný potenciál. Preto budú pri jej tvorbe v Smere-SD podľa Pellegriniho zvažovať mená citlivo.

O vzťahu s Ficom povedal, že sú dvaja dospelí ľudia, ktorí môžu mať na veci rozdielne názory, ale vedú medzi sebou konštruktívne debaty, ktoré môžu stranu posúvať ďalej. Doplnil, že ich predstavy o stratégii strany sa približujú. „Nečakajte nič dramatické,“ podotkol Pellegrini s tým, že o funkcii predsedu strany nehovorili. "Predsedu máme. My sme sa venovali voľbám, kandidačnej listine, stratégii, ale o predsedníckej stoličke nediskutujeme," uviedol.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite