Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aktualizované: Veronika Remišová podáva podnet na bývalých vyšetrovateľov spájaných s Kočnerom

.matúš Baňovič .slovensko

Policajná inšpekcia by mala podľa opozičnej poslankyne preveriť možné prepojenie policajtov s oligarchami a osobami z prostredia organizovaného zločinu.

Aktualizované: Veronika Remišová podáva podnet na bývalých vyšetrovateľov spájaných s Kočnerom SITA/Jana Birošová Členka politickej strany Za ľudí a poslankyňa NR SR Veronika Remišová počas tlačovej konferencie na tému: Načo nám je policajná inšpekcia?

podľa Remišovej z pripravovanej strany Za ľudí, bývalí vyšetrovatelia Štefan Jombík a Jaroslav Barochovský nedostatočne konali v Kočnerových kauzách. 

Štefan Jombík Kočnera vyšetroval napríklad aj pre machinácie s DPH za osem miliónov eur. Trestné stíhanie napokon zastavil s tým, že skutok nie je trestným činom. Dokumenty, ktoré získal denník SME, ukazovali, že Jombíka pre ústretové konanie voči Kočnerovi už v minulosti preverovali pri kauze Glance House.

„Ani títo dvaja vyšetrovatelia možno nekonali sami a mohli spolupracovať s ďalšími osobami. Kočnerove kauzy predsa nemôžu skončiť tak, že ľudia, u ktorých sú podozrenia z možnej spolupráce s ním, odídu s odchodným a s výsluhovým dôchodkom a nič sa nedeje," zdôraznila Remišová. 

Vyšetrovatelia z polície odišli pred pol rokom. Napriek tomu ich policajná inšpekcia môže prešetrovať.    

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite