Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nevoľte politikov, voľte Donalda

.marína Gálisová .slovensko

Barack Obama vyhlásil, že Donald Trump nebude prezidentom. „Je to seriózna práca. Nie je to ako moderovať tolkšou či reality šou,“ vysvetľoval prečo. A nahral Trumpovi na smeč.

Nevoľte politikov, voľte Donalda Michael Holahan/AP/SITA Trumpovi priaznivci si fotia republikánskeho kandidáta počas zastávky v North Augusta.

na tlačovke v Kalifornii sa úradujúci americký prezident vyjadroval k predvolebnej kampani. Za zmienku stojí, že pochválil Hillary Clintonovú. Nie je to samozrejmosť. Po prvé, Hillary je Obamovou dávnou rivalkou a po druhé, Obamova politická vízia má styčné body skôr so socialisticko-spasiteľským presvedčením iného kandidáta demokratov, Bernieho Sandersa.

Z republikánov nešetril nikoho, ale sústredil sa predovšetkým na Donalda Trumpa. Dal si záležať, aby sformuloval, prečo ho nepovažuje za hodného byť svojím nástupcom v úrade. „Ten, kto je v takej pozícii, v akej som teraz ja, má so sebou jadrové kódy... musí zabezpečiť, aby nepadol bankový systém a často je zodpovedný nielen za Spojené štáty americké, ale za ďalších dvadsať krajín, ktoré majú veľké problémy alebo sa rozpadávajú a budú od nás niečo očakávať... Ja myslím,“ uzavrel, „že Američania sú dosť rozumní a napokon sa aj rozumne rozhodnú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite