Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polícia zatiaľ eviduje celkovo 995 bombových hrozieb na školy

.tasr .slovensko

Koordinovanú operáciu vyšetruje Národná kriminálna agentúra, ktorá začala trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku.

Polícia zatiaľ eviduje celkovo 995 bombových hrozieb na školy Plavečské noviny

polícia zatiaľ v utorok eviduje celkovo 995 hrozieb bombových útokov na školy. Okrem toho zaznamenala aj 110 bombových hrozieb na budovy bánk a 40 hrozieb bombových útokov na predajne elektrotechniky. Informovala o tom na sociálnej sieti.

„Rozsah bombových hrozieb je extrémny. Polícia pracuje na plné obrátky, preveruje bezpečnosť na školách a pracuje na identifikácii páchateľa,“ skonštatovali policajti.

Priblížili, že ide o 84 škôl v Bratislavskom kraji, 111 škôl v Trenčianskom kraji a 207 škôl v Nitrianskom kraji. V Trnavskom kraji eviduje hrozbu bobového útoku na 105 školách, v Prešovskom kraji na 125. V Košickom kraji to je 107 škôl, v Banskobystrickom 62 a 194 hrozieb je v Žilinskom kraji.

„Túto koordinovanú operáciu vyšetruje Národná kriminálna agentúra, ktorá začala trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku, za ktorý páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo na doživotie,“ uviedla polícia. Dodala, že na objasnení skutku a vypátraní pôvodcu e-mailov intenzívne pracuje. Spolupracuje aj s ďalšími bezpečnostnými službami a zahraničnými partnermi.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite