Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šimkovičová odvolala riaditeľku Bibiany i Slovenskej národnej knižnice — čo to znamená podľa Mariana Jaslovského

.tasr .marian Jaslovský .slovensko

V prípade Bibiany využila ministerka zákonnú možnosť odvolania bez udania dôvodu, uviedol rezort kultúry. Správu komentuje Marian Jaslovský.

Šimkovičová odvolala riaditeľku Bibiany i Slovenskej národnej knižnice — čo to znamená podľa Mariana Jaslovského sITA/Milan illík

šéfka rezortu kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS) odvolala v pondelok riaditeľov dvoch kultúrnych inštitúcií. Vo funkcii končí riaditeľka Medzinárodného domu umenia pre deti Bibiana Zuzana Liptáková a generálna riaditeľka Slovenskej národnej knižnice v Martine Katarína Krištofová. TASR o tom informovala riaditeľka odboru komunikácie Ministerstva kultúry (MK) SR Petra Bačinská.

„V prípade Bibiany využila ministerka zákonnú možnosť odvolania bez udania dôvodu,“ skonštatovala Bačinská.

Generálna riaditeľka národnej knižnice končí podľa nej vzhľadom na nedostatočné zabezpečenie inštitúcie voči kybernetickým útokom, nedostatočnú ochranu nehmotného kultúrneho dedičstva a pochybenia v manažérskej činnosti. 

vysvetlenie Mariana Jaslovského:

Už som si hovoril, že nebolo o ministerstve kultúry pár dní počuť, že aké zlo zasa pripravujú. Vlastne ani neviem, či sa toto barbarské sekerníctvo dá vôbec komentovať. 

Tak len dve poznámky: nedávno som bol na otvorení novej výstavy Bibiany o strachu. Je skvelá, tak, ako bola skvelá väčšina výstav, aj tá o farbách, ktorá je ešte stále otvorená. Kreatívna, hravá, interaktívna. Zuzana Liptáková vo funkcii nie je dlho, ale nástup mala veľmi presvedčivý. 

Bude z obľúbeného miesta rodičov a detí nejaké centrum výchovy k láske k Rusku? Pripravme sa na odvolanie úplne všetkých, ktorých odvolať môže a dosadenie najväčšieho odpadu. Často myslím na Mareka Maďariča, ktorý zriadil Fond na podporu umenia a oddelil ho od Ministerstva kultúry. Tam to brutálne anektovanie pôjde ťažšie.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite