Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Peter Pellegrini a Ivan Korčok sa stretli v predvolebnej diskusii

.sita .redakcia .slovensko

Prezidentský kandidát Peter Pellegrini sa v predvolebnom dueli s Ivanom Korčokom v televízii Markíza nechcel príliš vyjadrovať k svojej neúčasti v predvolebných diskusiách.

Peter Pellegrini a Ivan Korčok sa stretli v predvolebnej diskusii SITA/Jana Birošová

ak by bol Ivan Korčok prezidentom, nevymenoval by Pavla Gašpara do čela Slovenskej informačnej služby (SIS). Uviedol to v predvolebnom dueli v TV Markíza, v ktorom sa stretol s favoritom prezidentských volieb Petrom Pellegrinim (predseda parlamentu a predseda strany Hlas-SD). Korčok tak reagoval na otázku, ako by sa zachoval v prípade, že súčasná hlava štátu Zuzana Čaputová by Gašparovu nomináciu nechala na stole pre svojho nástupcu.

Pellegrini je toho názoru, že ak Gašpar splnil podmienky pre danú funkciu, mal by byť vymenovaný. V prípade, ak jestvujú ohľadom tejto nominácie pochybnosti, podľa predsedu parlamentu sú k dispozícii mechanizmy na jej preverenie.

Peter Pellegrini sa nechcel vyjadrovať k dôvodom, prečo sa nezúčastňoval predvolebných diskusií. „Ja si nemyslím, že ľudia idú voliť podľa toho, či sa kandidáti dvadsaťkrát stretnú pred voľbami,“ uviedol jeden z favoritov nadchádzajúcich prezidentských volieb. Jeho, podľa predvolebných prieskumov, najväčší súper, občiansky kandidát Ivan Korčok považuje za dôležité, aby sa prezidentskí kandidáti stretávali v predvolebných diskusiách. Pellegrini tvrdí, že dostal dve pozvánky, jednu od Denníka N, ďalšiu od denníka Sme, pričom na tieto podujatia boli podľa jeho tvrdení predávané lístky. Vyjadril sa tiež, že by sa hanbil ísť do diskusie, kde si ľudia musia kupovať lístky na to, aby sa mohli pozerať na debatu politikov.

Predseda strany Hlas tiež považuje za potrebné hľadať spôsob, ako zastaviť boje na Ukrajine, a následne hľadať mierové riešenie. Pellegrini zdôraznil, že je jednoznačné, že Rusko je v predmetnom konflikte agresorom, ktorý násilím zabral cudzie územie. Jeho protikandidát Ivan Korčok je toho názoru, že mier, ktorý má Pellegrini na mysli, je volanie po kapitulácii Ukrajiny, a tú si podľa neho neželajú ani občania Slovenska.

Ivan Korčok sa tiež ohradil voči tomu, že by bol tým, kto bude vyvolávať konflikty. Považuje za potrebné dosiahnuť rovnováhu. Tvrdí, že vláda sa usiluje o ovládnutie všetkých kľúčových pozícií v štáte. Za problematickú označil stagnáciu štátu. „Toto je vláda, ktorá od prvého dňa ignoruje, čo občania chcú, aby sa riešili ich problémy,“ zdôvodňuje Korčok. Nemyslí si, že vytýkať vláde stagnáciu je vyvolávaním konfliktu. „Nespájajte so mnou ani konfrontáciu, ani konflikt, lebo mám agendu, a silnú agendu, ktorú by som ako prezidentský kandidát chcel dostať do popredia,“ zdôraznil.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite