Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo zahraničných vecí si predvolalo holandskú veľvyslankyňu v súvislosti s podujatím v ČR

.tasr .slovensko

Ide o podujatie Centra pre informovanú spoločnosť, na ktorom sa má zúčastniť exminister zahraničných vecí SR Rastislav Káčer a Juraj Rizman z organizácie Post Bellum.

Ministerstvo zahraničných vecí si predvolalo holandskú veľvyslankyňu v súvislosti s podujatím v ČR SITA/Jana Birošová

ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR si v stredu predvolalo holandskú veľvyslankyňu na Slovensku Gabriellu Sancisiovú. Tlmočilo jej výhrady voči štvrtkovému (7. 3.) pripravovanému podujatiu na pôde holandskej ambasády v ČR, ktoré má byť zamerané na hodnotenie politickej situácie na Slovensku. TASR o tom informoval komunikačný odbor MZVEZ SR. 

„Slovenský rezort diplomacie odmieta takéto zasahovanie do vnútorných záležitostí Slovenskej republiky,“ zdôrazňuje komunikačný odbor ministerstva.

Zároveň vyjadruje „vážne znepokojenie“ nad konaním organizátorov. Tí podľa ministerstva pozvali na politicky orientované podujatie s cieľom hodnotenia politickej situácie na Slovensku diplomatických zástupcov členských krajín EÚ pôsobiacich v ČR, avšak s výnimkou Veľvyslanectva Slovenskej republiky v ČR. Rezort slovenskej diplomacie považuje takýto krok, selekciu a vťahovanie diplomatického zboru členských krajín EÚ do jednostrannej, politicky motivovanej prezentácie SR na pôde holandskej ambasády za neprijateľné.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite