Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Príjmy premiéra a ministrov sa zvýšia

.sita .slovensko

Po novom bude premiér poberať paušálne náhrady vo výške 4,5-násobku priemernej nominálnej mesačnej mzdy v hospodárstve SR

Príjmy premiéra a ministrov sa zvýšia SITA/Úrad vlády SR

príjmy premiéra a ministrov sa zvýšia. Vláda dnes na svojom rokovaní schválila nové určenie paušálnych náhrad pre členov vlády SR. Z materiálu, ktorý predložil predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) a vláda ho schválila, vyplýva, že po novom bude premiér poberať paušálne náhrady vo výške 4,5-násobku priemernej nominálnej mesačnej mzdy v hospodárstve SR, podpredsedovia vlády budú mať nárok na 3,5-násobok priemernej nominálnej mesačnej mzdy a ministri vo výške 3,1-násobku priemernej nominálnej mesačnej mzdy v hospodárstve SR.

Ako sa píše vo vládou schválenom materiáli, aktuálne paušálne náhrady nezodpovedajú reálnej ekonomickej a finančnej situácii a výrazne zvýšeným požiadavkám na prácu členov vlády. Predseda vlády ďalej pripomenul, že na základe ustanovenia NR SR o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR patrí členovi vlády plat vo výške 1,5-násobku platu poslanca mesačne, čím zákon zvýrazňuje vyššiu mieru politickej a právnej zodpovednosti člena vlády v porovnaní s poslancom NR SR.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite