Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Korčok vyzval Pellegriniho na diskusiu. Nech obháji, že Slovensko skutočne potrebuje nižšie tresty pre korupčníkov

.redakcia .slovensko

Občiansky kandidát na prezidenta SR Ivan Korčok dnes 1. februára 2024 v Banskej Bystrici adresoval výzvu Petrovi Pellegrinimu na debatu k novele trestného poriadku.

Korčok vyzval Pellegriniho na diskusiu. Nech obháji, že Slovensko skutočne potrebuje nižšie tresty pre korupčníkov SITA/Milan Illík

Nesúhlasím s tým, že koalícia znovu obmedzila priestor na rokovanie k novele trestného zákona, hoci opakovane jej predstavitelia, vrátane Petra Pellegriniho, tvrdili, že práve tá rozprava je akože odborná diskusia. 

Nikto ma nepresvedčí, že ľudia chcú nižšie tresty alebo premlčanie trestov pre korupčníkov a zločincov. Kto z nás toto reálne potrebuje? Peter Pellegrini, ktorý toto pretláča parlamentom ako jeho predseda, sa týmto spreneveril občanom.

Znižovanie trestov za korupciu a ekonomickú trestnú činnosť, ako aj zásadné skrátenie premlčacích dôb považujem za veľmi závažné ohrozenie spravodlivosti na Slovensku, ohrozenie verejného aj súkromného majetku. 

To, že sa na tom podieľa politik, ktorý má reálne šance stať sa hlavou štátu a má byť garanciou riadneho chodu ústavných orgánov, je absolútne neprípustné.

Chcem preto predsedu parlamentu a prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho, ako jeho protikandidát vyzvať, aby prišiel na diskusiu so mnou obhájiť pred občanmi, že Slovensko potrebuje nižšie tresty pre korupčníkov a zlodejov. 

Vyzývam ho na debatu. Tu, v Banskej Bystrici, na domácej pôde,“ vyhlásil Ivan Korčok.

Korčok dodal, že ak Peter Pellegrini dokáže v debate presvedčiť, že znižovanie a premlčanie trestov pre korupčníkov a zlodejov je pre ľudí skutočne potrebné, tak sa ospravedlní a odvolá, že sa spreneveril občanom.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite