Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS: Novela Trestného zákona je najväčšou amnestiou v dejinách Slovenska

.sita .slovensko

Keď si odborníci novelu naštudovali, objavili v nej „pozašívané“​ znižovanie trestných sadzieb za širokú škálu trestných činov, uviedol Sulík.

SaS: Novela Trestného zákona je najväčšou amnestiou v dejinách Slovenska

ak vládna novela Trestného zákona prejde v súčasnej podobe, bude to najväčšia amnestia v histórii Slovenska a z krajiny sa stane Eldorádo pre zločincov všetkého druhu. Na dnešnej tlačovej besede to povedal šéf opozičnej SaS Richard Sulík. Zároveň kritizoval vládnu koalíciu za to, že novela je neprehľadnou aj pre odborníkov, prokurátorov a sudcov.

 „Trvalo nám celé týždne, ale nielen nám, ale aj odborníkom a špecialistom, kým sa vnorili do problematiky,“ povedal Sulík s tým, že keď si odborníci novelu naštudovali, objavili v nej „pozašívané“ znižovanie trestných sadzieb za širokú škálu trestných činov. Ako prípad uviedol napríklad podvodné čerpanie eurofondov, predražené štátne nákupy, neoprávnené vratky DPH, strieľanie chránených zvierat, legalizáciu kradnutých áut, alebo napríklad aj vydieračský únos.

Sulík zároveň povedal, že neverí rečiam, že chce koalícia v druhom čítaní v parlamente do novely zapracovať zmeny. „Keby chceli naozaj odbornú diskusiu, tak to dajú do riadneho legislatívneho konania,“ skonštatoval Sulík s tým, že toto je aj principiálnou požiadavkou opozičných protestov. „Lebo aj my hovoríme, že niektoré sadzby sú naozaj vysoké, poďme ich znížiť, poďme ich upraviť. Ale musíme to robiť s rozumom. Nie takýmto kovbojským štýlom,“ dodal Sulík.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite