Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Danka dnes odvolávať nebudú, poslanci neschválili program schôdze

.tasr .slovensko

Zo 126 prítomných za schválenie programu schôdze hlasovalo 52, proti boli 49 a zdržalo sa 25 poslancov.

Danka dnes odvolávať nebudú, poslanci neschválili program schôdze SITA/Milan Illík

poslanci Národnej rady (NR) SR nebudú odvolávať šéfa SNS Andreja Danka z postu podpredsedu Národnej rady (NR) SR pre okolnosti jeho dopravnej nehody. Parlament totiž neschválil program mimoriadnej schôdze k návrhu na jeho odvolanie, ktorú iniciovala opozícia. Zo 126 prítomných za schválenie programu schôdze hlasovalo 52, proti boli 49 a zdržalo sa 25 poslancov. Predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) preto ukončil schôdzu.

„To, že Andrej Danko prišiel o vodičský preukaz, dokazuje, že pochybil. Peter Pellegrini vyzýval Andreja Danka na vyvodenie osobnej zodpovednosti, no namiesto toho ho dnes poslanci strany Hlas-SD podržali a nedovolili nám v parlamente ani len diskutovať o jeho odvolávaní,“ skonštatoval poslanec za KDH František Majerský. Dodal, že Slovensko tak aspoň môže vidieť, ako vyzerá nová politická kultúra, ktorú pred voľbami Pellegrini sľuboval.

Opozícia po zverejnení informácie o Dankovej nehode kritizovala postup polície. Za zlyhanie považuje vykonanie dychovej skúšky na druhý deň po nehode. Polícia mala podľa opozičných strán Danka o takom čase zobrať na krvné testy. Opozícia kritizuje aj to, že Danko neostal po nehode na mieste. Zdôrazňuje, že Danko ako verejný činiteľ by mal byť príkladom „riadneho a zodpovedného prístupu k dodržiavaniu zákonov a mal by byť morálnou autoritou.“

K dopravnej nehode došlo vo štvrtok (11. 1.) večer v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite