Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Česko predĺži kontroly na hraniciach so SR do 2. februára

.tasr .slovensko

Česká polícia už na hraniciach skontrolovala viac než 680.000 osôb, viac než 1120 z nich neumožnila vstup na svoje územie.

Česko predĺži kontroly na hraniciach so SR do 2. februára SITA/Diana Černáková

česká republika predĺži dočasné náhodné kontroly na hraniciach so Slovenskom do 2. februára. V stredu o tom rozhodla česká vláda, oznámil minister vnútra Vít Rakušan, informuje TASR.

„Reagujeme na situáciu v okolitých štátoch, ktoré tiež predlžujú (kontroly),“ povedal Rakušan. Česká polícia už na hraniciach podľa neho skontrolovala viac než 680.000 osôb, viac než 1120 z nich neumožnila vstup na územie ČR a v súvislosti s prevádzačstvom 58 osôb zadržala. „Slovensko readmisiu rešpektovalo v 126 prípadoch,“ dodal minister. 

Česká vláda rozhodla o zavedení dočasných náhodných kontrol na hraniciach so Slovenskom 4. októbra pôvodne na desať dní. Podľa premiéra Petra Fialu išlo o reakciu na pripravované kroky Poľska a Rakúska. Náhodné kontroly neskôr vláda opakovane predĺžila.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite