Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obvinená z písania výhražných e-mailov v Banskej Bystrici pôjde do väzby

.tasr .slovensko

Dôvodom väzby je obava z možného pokračovania v trestnej činnosti, teda preventívna väzba.

Obvinená z písania výhražných e-mailov v Banskej Bystrici pôjde do väzby pexels.com

obvinená z písania výhražných e-mailov základnej škole (ZŠ) v Banskej Bystrici pôjde do väzby. Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v sobotu vyhovela návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

„Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu dňa 23. decembra 2023 vyhovela návrhu prokurátora ÚŠP a rozhodla o vzatí do väzby obvinenej L. Sz., ktorá je stíhaná pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku,“ uviedla s tým, že sudkyňa zamietla žiadosť obvinenej o nahradenie väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka. Dodala, že rozhodnutie súdu nie je právoplatné a obvinená proti nemu podala sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v piatok (22. 12.) zadržala pisateľa výhražných e-mailov ZŠ v Banskej Bystrici. Čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite