Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podľa Fica dokazuje obvinenie Gašpara opodstatnenosť rušenia ÚŠP

.sita .slovensko

Výpoveď Makóa z roku 2020 považuje predseda vlády za „táraniny“.

Podľa Fica dokazuje obvinenie Gašpara opodstatnenosť rušenia ÚŠP SITA/Milan Illík

obvinenie poslanca Tibora Gašpara opodstatňuje zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry ako aj skrátené legislatívne konanie v tejto veci. Na tlačovej konferencii to dnes povedal predseda strany Smer-SD a predseda vlády Robert Fico. Doplnil, že Gašpar sa o obvinení dozvedel z médií.

Gašpar bol podľa Fica obvinený za skutky, ku ktorým malo dôjsť pred desiatimi rokmi a vypovedal o nich bývalý šéf daňových kriminalistov Ľudovít Makó už v roku 2020. „Prečo, keď to v roku 2020 pán Makó rozprával, sa nič nedialo v tejto veci?,“ opýtal sa Fico. Obvinenie Gašpara dal zároveň do súvisu s tým, že obhajuje zmeny v Trestnom zákone. „Je to jeden z najaktívnejších ľudí, ktorý sa v tejto veci angažuje,“ skonštatoval Fico.

Podľa premiéra je po obvinení Gašpara argument, že zmeny v trestnom práve je potrebné vykonať čo najrýchlejšie potvrdený na 200 percent. „Poslanec a predseda výboru pre obranu a bezpečnosť sa musí z médií dozvedieť, že proti nemu bolo vznesené obvinenie za nejaké táraniny Makóa z roku 2020, ktoré mohli byť 1500-krát vyriešené,“ dodal Fico, že celú vec vníma ako zastrašovanie.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry podľa medializovaných informácíi vzniesol 6. decembra obvinenie Norbertovi Bödörovi, Tiborovi Gašparovi a ďalším osobám. Nitriansky oligarcha čelí stíhaniu pre prečin podplácania a prečin porušovania dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy spolupáchateľstvom a policajný exprezident je obvinený z prečinu porušovania dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy spolupáchateľstvom.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite