Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kaliňák informoval generálneho tajomníka NATO o ukončení vojenskej pomoci Ukrajine

.sita .slovensko

Minister obrany v rámci svojej pracovnej cesty do Bruselu, kde sa dnes koná stretnutie ministrov obrany EÚ, diskutoval s Jensom Stoltenbergom o viacerých témach.

Kaliňák informoval generálneho tajomníka NATO o ukončení vojenskej pomoci Ukrajine SITA/Diana Černáková

minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) informoval generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga o ukončení vojenskej pomoci Ukrajine zo slovenských skladových zásob. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva obrany (MO) SR. Slovensko však aj napriek tomu ponúka dostatočne širokú škálu humanitárnej, civilnej a technickej nesmrtiacej pomoci, pričom zahraniční partneri rozhodnutie novej vlády plne rešpektujú. Kaliňák v rámci svojej pracovnej cesty do Bruselu, kde sa dnes koná stretnutie ministrov obrany EÚ, diskutoval s generálnym tajomníkom NATO o viacerých témach. Hlavnými témami rokovania, na ktorom sa zúčastnil aj minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár (Smer-SD), boli priority slovenskej vlády v oblasti bezpečnosti a obrany, a tiež budúcnosť pomoci Ukrajine zo strany Slovenskej republiky.

Nové vedenie MO SR chce posilniť aj kapacity a spôsobilosti ozbrojených síl pri plnení úloh pre zachovanie bezpečnosti občanov a štátu. Modernizácia sa bude sústrediť na minimalizáciu rizika ohrozenia životov vojakov. Kaliňák v Bruseli zdôraznil, že Slovensko je zodpovedný partner a je pripravené budovať spôsobilosti na individuálnej aj kolektívnej úrovni. Stoltenberg ocenil zámer novej vlády modernizovať ozbrojené sily, umožniť rast obranného priemyslu a investovať do infraštrukturálnych projektov. „Vyzdvihol tiež pokrok SR v súvislosti s plnením cieľov spôsobilostí, a to vrátane snahy o obnovu samostatnej protivzdušnej obrany,“ dodal rezort obrany s tým, že v rámci rokovania spoločne potvrdili, že Aliancia a SR budú spoločne pokračovať vo zvyšovaní pripravenosti, nasaditeľnosti a interoperability ozbrojených síl.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite