Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štvorica poslancov požiadala o zvolanie mimoriadneho ústavnoprávneho výboru

.sita .slovensko

Predsedu výboru Miroslava Čellára požiadali aj o prizvanie nového ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka, poslanci majú podozrenia z porušenia zákona.

Štvorica poslancov požiadala o zvolanie mimoriadneho ústavnoprávneho výboru SITA/Diana Černak Ondrej Dostál (SaS)

štvorica poslancov z demokratických opozičných strán požiadala o zvolanie mimoriadneho ústavnoprávneho výboru. Ako na sociálnej sieti informoval poslanec Národnej rady SR Ondrej Dostál (SaS) o zvolanie výboru spolu s ním požiadali Lucia Plaváková a Branislav Vančo z Progresívneho Slovenska a František Mikloško z Kresťanskodemokratického hnutia. 

Predsedu výboru Miroslava Čellára (Hlas-SD) požiadali aj o prizvanie nového ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD), poslanci majú podozrenia z porušenia zákona. „Podozrenia sa týkajú personálnych rozkazov, ktorými boli novým ministrom dočasne pozbavení výkonu štátnej služby vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) okolo Jána Čurillu,“ uviedol Dostál.

Čellára poslanci a poslankyňa požiadali aj o prizvanie predsedníčky Úradu na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti Zuzany Dlugošovej a advokáta vyšetrovateľov Petra Kubinu. Termín schôdze bol navrhnutý medzi 9. až 14. novembrom, aby sa na nej mohli zúčastniť všetci prizvaní.

„Podľa zákona o rokovacom poriadku NR SR je predseda výboru povinný zvolať jeho zasadnutie, ak ho o to požiada aspoň tretina členov výboru,“ pripomenul Dostál a dodal, že v ústavnoprávnom výbore zasadá 12 členov.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite