Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Predsedníctvo OKS odsúdilo útok na Izrael

.sita .slovensko

Útok označilo za zbabelý podlý a ničím neospravedlniteľný.

Predsedníctvo OKS odsúdilo útok na Izrael SITA/Diana Černáková

predsedníctvo Občianskej konzervatívnej strany (OKS) odsúdilo útok na Izrael zo strany Palestíny, vedený teroristickou organizáciou Hamas a podporovaný teroristami libanonského Hizballáhu. Útok označilo za zbabelý podlý a ničím neospravedlniteľný. Izraelu tiež vyjadrilo solidaritu a plnú podporu. „Izrael sa desaťročia usiluje urovnať konflikty s okolitými arabskými štátmi, ktoré hneď po vyhlásení samostatnosti Izraela zaútočili na novo sa formujúci štát a mnohé z nich dodnes odmietajú uznať jeho právo na existenciu,“ uviedli vo svojom stanovisku.

Podľa občianskych konzervatívcov nejestvuje miera frustrácie, ktorá by ospravedlňovala ozbrojené útoky na izraelské územie, prenikanie teroristov do sídel v Izraeli či vraždenie civilistov a branie rukojemníkov. „Sme presvedčení, že aj v tejto nevyprovokovanej obrannej vojne Izrael zvíťazí, tak ako doposiaľ vo všetkých konfliktoch, v ktorých bol napadnutý susednými štátmi, či teroristickými organizáciami v nich pôsobiacimi,“ uzavrelo predsedníctvo OKS.

Pod stanoviskom sú uvedení predseda OKS Ondrej Dostál, podpredsedovia Martin Mlýnek, Ivan Kuhn, Radovan Kazda a podpredsedníčka Zuzana Aufrichtová. Taktiež členovia predsedníctva Vladimír Špánik, Svetozár Gavora, Juraj Bakoš a Juraj Petráš, i kancelár OKS Matej Števove.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite