Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bývalý riaditeľ Vojenského spravodajstva Ján Balciar sa sám prihlásil na polícii

.sita .slovensko

Spolu s ním policajti v kauze zadržali aj ďalšie verejne známe osoby.

Bývalý riaditeľ Vojenského spravodajstva Ján Balciar sa sám prihlásil na polícii sita/BRANISLAV BIBEL

bývalý riaditeľ Vojenského spravodajstva Ján Balciar, ktorého sa v utorok polícii nepodarilo zadržať v rámci akcie Vírus, sa dnes sám prihlásil na polícii. Informuje o tom portál Aktuality.sk. 

Momentálne je stále zadržaný aj jeho predchodca vo funkcii – Ľubomír S., ktorý je rovnako obvinený z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Bývalého generálneho riaditeľa spravodajskej televízie Michala G. a bývalého prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja Martina K. v utorok večer po vypočutí prepustili na slobodu.

NAKA zadržala v rámci akcie Vírus na viacerých miestach Slovenska 16 osôb. Akcia súvisí s páchaním ekonomickej trestnej činnosti v rámci Vojenského spravodajstva (VS). Nákupom predražených obranných technológií v rokoch 2013 až 2020 bola spôsobená škoda najmenej 74 miliónov eur. 

Obvinený je bývalý riaditeľ VS v rokoch 2013 – 2016 Ľubomír S., ďalej bývalý riaditeľ VS v rokoch 2016 – 2020 Ján Balciar, bývalý vysoký funkcionár Vojenského obranného spravodajstva Daniel J., člen predstavenstva obvinenej obchodnej spoločnosti Tomáš S., bývalý generálny riaditeľ spravodajskej televízie Michal G., účtovník Edmund P. a tiež bývalý prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin K. 

Obvinených je aj deväť osôb, tzv. „biele kone“ a dve právnické osoby - F.T., a.s. a S.A., s.r.o. Ďalšie štyri osoby polícia zadržala ako podozrivé.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite