Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Migračná kríza na Slovensku vrcholí, predpokladá sa pokles migrantov

.tasr .slovensko

Okresný úrad vo Veľkom Krtíši, ktorý pre nelegálnu migráciu vyhlásil 1. septembra mimoriadnu situáciu, už prijal v regióne viaceré opatrenia.

Migračná kríza na Slovensku vrcholí, predpokladá sa pokles migrantov SITA/KRPZ Banská Bystrica

migračná kríza na Slovensku vrcholí. Predpokladá sa, že počet migrantov bude klesať. Vo štvrtok to priblížil prvý viceprezident Policajného zboru (PZ) Branko Kišš.

„Momentálne migračná kríza vrcholí a predpokladáme, že počet migrantov bude klesať aj s prichádzajúcou zimou a so zmenou počasia,“ dodal Kišš. Podotkol, že niektorí migranti prichádzajú a niektorí odchádzajú. Momentálne podľa jeho slov riešia transport migrantov, ktorí sú na juhu Slovenska, aj do iných častí Slovenska.

Pripomenul, že nemajú evidovaný žiaden trestný čin ani priestupok. „Chcem týmto občanov upokojiť, že polícia v prípade potreby určite zasiahne. Nemáme ani informácie, že by sa k nejakým násilnostiam schyľovalo, “uviedol s tým, že netreba šíriť paniku. 

Okresný úrad vo Veľkom Krtíši, ktorý pre nelegálnu migráciu vyhlásil 1. septembra mimoriadnu situáciu, už prijal v regióne viaceré opatrenia. Premiér Ľudovít Ódor vyhlásil, že nelegálna migrácia nepredstavuje pre Slovensko bezprostrednú hrozbu. Situácia je podľa neho pod kontrolou. Migranti na Slovensku podľa predstaviteľov vlády nechcú ostať a smerujú najmä do Nemecka.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite