Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Martina Mojžiša: Nič nové

.martin Mojžiš .názory ..týždeň

Ako som nedávno napísal v téme o dovolenkách, prakticky celé leto trávim v jednej malej izbe s oknom do záhrady. Na záhrade sa nedeje takmer nič a o svete sa v tej izbe dozvedám hlavne čítaním novín. Pravidelne žasnem nad tým, akým neuveriteľným spôsobom vedia ľudia vidieť veci, ktoré sú celkom zjavne celkom inak.

Martin Mojžiš

na východe nič nové

Ukrajinská protiofenzíva prebieha pomaly a bude to tak dovtedy, kým nezačne prebiehať rýchlo. Vojaci sa cez mínové polia hýbu po desiatkach metrov, rakety Storm Shadow sa za frontom hýbu po stovkách kilometrov. Otvorenou otázkou zostáva, či sa vojna rozhodne na línii dotyku alebo v hĺbke tylu. Aj pri Chersone postupovali ukrajinské vojská pomaly a zásobovacie línie pri tom ničili Rusom tiež pomaly, ale isto. Keď už boli dostatočne zničené, Rusi stiahli chvost aj vojakov a postup Ukrajincov sa dosť zrýchlil.

V Bielorusku je to podobné – nedeje sa skoro nič, ale očakávať sa dá všeličo. Otvorenou otázkou zostáva, či wagnerovci zvrhnú Lukašenka, alebo zaútočia na Rusko, alebo sa o niečo pokúsia na Ukrajine, alebo spáchajú hromadnú samovraždu v Poľsku, alebo odletia do teplých krajín. Nevieme, čakáme.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite