Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pravda o Kachovke je v kontexte

.marína Gálisová .názory

Kachovku určite vyhodili do povetria Ukrajinci, znie z putinských trúb sociálnymi sieťami. Preboha, prečo? opýtate sa zdesene – lebo obrazy utrpenia, ktoré zo zatopených miest prichádzajú, vám nedovoľujú spýtať sa chladne a neutrálne.

Marína Gálisová

na svoju zdesenú otázku vzápätí dostanete celú záplavu zničujúcich odpovedí.

Nie sú zničujúce tým, že by zničili váš šok, alebo že by zničujúco dokázali, že nemáte pravdu, keď sa spolu s väčšinou odborníkov nazdávate, že to urobili Rusi. Sú zničujúce tým, že zničia vaše posledné ilúzie o ľudskej povahy. Počujete totiž úplné nezmysly (Rusi tam nikdy neboli, Rusi tam teraz neboli, nič tam nevybuchlo, niečo vybuchlo, ale Rus to neodpálil, strelili tam Američania). Tie vyvráti už zbežné googlenie a najmä správa nórskych seizmológov o zachytení otrasu, ktorý zodpovedá času pretrhnutia priehrady. Ale, pravda, konšpirátori zásadne negooglia, čakajú, čo im pošle reťazový mail s pôvodom kdesi v Kremli, do schránky.

Prípadne sa dozviete argumenty tak zvláštne zakrútené samy do seba, že takéto prepletence ste nevideli ani v najbizarnejších nočných morách. Medzi nimi kraľuje maximálna podivnosť: Lebo Ukrajincom to v konečnom dôsledku prinesie sympatie sveta.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite