Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Vážená úradnícka vláda, prepáčte

.štefan Hríb .názory .editoriál

Slovensko má len pár dní novú vládu. Miesto v nej prijali významný ekonóm, manažérka v oblasti kultúry či dlhoročný riaditeľ výbornej školy. A predsa sú okamžite terčom zloby. Prečo vlastne?

Štefan Hríb

ľudia, ktorí prijali nevďačnú úlohu nahradiť na pár mesiacov bezvládie svojou kompetenciou, sú z mäsa a kostí. Majú svoje chyby, sklony a isto aj ambície. Ale vláda Ľudovíta Ódora ako celok je viac službou než čímkoľvek iným. Už prvé dni to smutne potvrdili.

Časť konzervatívcov vidí vládu ako progresívnu pliagu, extrém zo Smeru hovorí o neústavnej uzurpácii moci Zuzany Čaputovej, extrém z OĽaNO ukazuje svoje plagáty o tajných dohodách s hlavným mestom a ešte oveľa väčší počet ľudí je presvedčený, že ľudia v novej vláde vzali ministerské posty len preto, lebo je to pre nich finančne či inak výhodné.

„Vážená vláda, vážení ministri, vážená pani prezidentka, prepáčte, že musíte od prvých dní čeliť neúcte len preto, že ste sa v čase núdze rozhodli pomôcť Slovensku.“

Sme teda krajina, v ktorej sa už neverí na dobré úmysly ani na ochotu urobiť niečo dobré pre celok.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite