Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Takto sme na tom s humorom

.michal Oláh .názory

Vyše 3800 ľudí si do dnešného dňa prečítalo môj článok z 15. apríla 2023 „Ako ste na tom s humorom?“. Ozvalo sa ich len niekoľko. Škoda, že nie je viac humoru. Hlavne na Slovensku, kde smiech na verejnosti už skoro nepočuť. Z toho mi vychádza, že máme radšej kritiku ako humor.

Michal Oláh

napriek tomu, že by si niektorí ľudia zaslúžili ocenenie za svoj humor, pre istotu uvádzam všetky texty anonymne. Z niektorých reakcií, ktoré tu radšej nepublikujem, sa mi zdá, že humor je považovaný za niečo podradné. Je to omyl, humor patrí dokonca aj do takého spoločensko-politického média, akým je náš týždenník .týždeň. Aj sem patrí smiech, hoci občas cez slzy. 

Je omyl považovať smiech len za reakciu na humor, v skutočnosti je smiech skôr niečo ako spoločenský signál. Spolu so sprievodnými gestami posilňujeme a prehlbujeme spoločným smiechom medziľudské vzťahy. Úplne prirodzene vyhľadávame opakovane ľudí, s ktorými sme sa dobre zasmiali. Dávame tým najavo, že sa cítime dobre a uvoľnene, smiechom si vyjadrujeme porozumenie a delíme sa o skryté významy informácií. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite