Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hríb, Mojžiš: Žena, ktorá obhájila Slovensko

.štefan Hríb .martin Mojžiš .názory .názory

V roku 2019 vyhrala Zuzana Čaputová druhé kolo prezidentských volieb, keď svojou autentickosťou presvedčivo zdolala umelého kandidáta Smeru. Ako presvedčivo a autenticky zvládla štyri roky vo funkcii?

Štefan Hríb

keď sa Zuzana Čaputová stala koncom roka 2018 vážnou kandidátkou na hlavu štátu, za jej hlavnú slabinu bola označovaná politická neskúsenosť. Viacerí politici, ale aj mnohé médiá vtedy považovali jej dovtedajšiu neúčasť vo vysokej politike za riziko, ktoré môže neskôr viesť k oslabeniu váhy a tiež rešpektu prezidentského úradu. 

Nie je celkom jasné, z čoho táto podivná úvaha vychádzala, ale s istotou môžeme konštatovať, že nemala nijakú podporu v našej predchádzajúcej skúsenosti s funkciou prezidenta, ani v našej predchádzajúcej skúsenosti so Zuzanou Čaputovou. Andrej Kiska s nulovými politickými skúsenosťami bol neporovnateľne lepším prezidentom ako ostrieľaný politický klaun Ivan Gašparovič. Kto videl Zuzanu Čaputovú vystupovať napríklad pred súdom v Luxemburgu, nemohol mať nijaké pochybnosti o tom, že zvládne akúkoľvek funkciu s výnimočným prehľadom a gráciou. Nijaké skutočné riziko teda nebolo v hre, ale ľudia sa niekedy radi obávajú aj neskutočných hrozieb.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite