Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Je Robert Fico za vstup Ukrajiny do EÚ?

.marína Gálisová .názory

Robert Fico sa znovu blysol. Zopakoval, že chce mier, a preto chce zastaviť dodávky zbraní Ukrajine. A zároveň sa dal počuť, že on je úplne za vstup Ukrajiny do Európskej únie. Tak moment. Nenakladá si tu niekto z toho konca, ktorým sa nerozpráva, do úst?

Marína Gálisová

čo by sa stalo, keby sa Ficov „mierový plán“ uskutočnil? Keby Ukrajina prestala dostávať zo sveta zbrane, čo by nasledovalo? Vojna by po určitom čase nutne prešla na naše územie. Pretože Ukrajina bez pomoci nevydrží – a prestane byť tým nárazníkom, ktorý aj nás, občanov Slovenska, bráni pred ruskou agresiou. Takže Fico nepraje mier ani Ukrajine, ani nám. Praje nám vojnu.

Fico sa tvári, že nevidí, čo by Putin urobil, keby jeho armáda a jeho nájomní žoldáci prešli Ukrajinou ako nôž maslom. Ale pravda je len jedna: v takom prípade by Putin napadol Poľsko, napadol by Slovensko, napadol by takmer určite aj Maďarsko (alebo by s ním uzavrel bez boja ponižujúcu dohodu, ktorá by Maďarom vazalské postavenie voči Kremľu iba potvrdila).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite