Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rezník a spôsoby ruských oligarchov

.marína Gálisová .názory

Ruskí oligarchovia a Putinovi ľudia sú v mnohom rôzni, ale jedno majú spoločné: navonok sa klaňajú Východu, deti posielajú študovať na Západ a štúdium im financujú pofidérnymi východnými spôsobmi. Jaroslav Rezník je ich žiak.

Marína Gálisová

v čom? Vo všetkých troch bodoch.

Bod prvý: Jaroslav Rezník vo vysielaní RTVS razil pronárodný a provýchodný tón, držal tam proruského šéfa spravodajstva Vahrama Chuguryana, do RTVS za svojho pôsobenia prijal ako programového šéfa Mareka Ťapáka a nevadilo mu Ťapákovo hanebné vystupovanie v Rostásovom proruskom Slobodnom vysielači. To len tak z rýchlika, našlo by sa toho viac, ale na načrtnutie obrazu stačí. Jaroslav Rezník je skrátka kariérny uctievač Východu a proruských naratívov.

Bod druhý: Jaroslav Rezník neposlal svoje dcéry študovať na Východ, do matičky Moskvy, pod kremeľské múry. Kdeže, nedoprial dcéram praslovanské bukvice, védy a neviem ešte aké rostásovské prazázraky. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite