Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spálime šancu zostať na západe?

.juraj Medvec .názory

Málo demokratickej legitimity, zdanlivo nekonečné prerozdeľovanie a zbytočná byrokracia. Aj napriek týmto negatívam je účasť Slovenska v EÚ to najlepšie, čo sa nám mohlo stať. Tento fakt ruská invázia na Ukrajinu ešte podporila.

Juraj Medvec

keď sa pred rokom v Európskych inštitúciách riešil zákaz spaľovacích motorov, pre slovenských politikov to žiadna téma nebola. Tou sa stala až „s krížikom po funuse“, keď sa už so zmenou nedá nič robiť. Na domácej politickej scéne ale v posledných dňoch a týždňoch vypuklo divadlo o tom, kto sa viac udrie do pŕs a bude hlasnejšie kričať proti zákazu spaľovacích motorov. Tému vo svoj prospech veľmi šikovne využívajú aj fašisti okolo Milana Mazureka. Zbytočne prísny zákaz EÚ sa tak stal iba vodou na mlyn protieurópskym náladám.

Ak by u nás po septembrových parlamentných voľbách prevládol názor, že EÚ je iba zlá, bráni nám v rozvoji a silné štáty ako Nemecko, utláčajú malé ako sme my, bola by to pre Slovensko veľmi zlá správa. Európska únia má mnoho negatívnych stránok. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite