Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Dotyk smrti

.štefan Hríb .názory .editoriál

Pred pár dňami boli na Zochovej zabití piati mladí ľudia. A pri písaní tohto textu mi prišla správa, že dvaja iní ľudia boli práve zastrelení na Zámockej. Zochova aj Zámocká sú kúsok od našej redakcie aj od môjho bydliska. O čom sa dá písať?

Štefan Hríb

dotyk smrti je akosi pričastý. Na Ukrajine zomierajú tisíce nevinných, lebo jeden imperátor neuniesol zmenšenie ruskej ríše. Správy odtiaľ sú strašné, ale keďže prichádzajú denne a už osem mesiacov, zvykáme si. Tisíc Ukrajincov, desaťtisíc Ukrajincov, tisíc Rusov, desaťtisíc Rusov. 

Z ľudí sú čísla, z čísel štatistiky, z ktorých odvodzujeme šance napadnutej krajiny ubrániť sa. Nedá sa to inak, a je úplne správne napadnutej krajine všemožne pomáhať, lebo ak ju opustíme, spolu s ňou prehráme súboj o európsku slobodu a dôstojnosť. Ale tie čísla sú už akési chladné a robia z nekonečne cenných ľudských bytostí neosobný číselný rad.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite