Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fotografie Zelenských v časopise Vogue nie sú o frivolnosti ani o egu

.marína Gálisová .názory

Mesačník Vogue zverejnil fotografie prezidenta Ukrajiny a jeho manželky, ktoré urobila slávna fotografka Annie Leibowitz. Väčšinu dojali a očarili, niekto sa však pýta: Je toto vhodné? V čase vojny sa fotiť na titulku časopisu, ktorý mnohí považujú za nevážny?

Marína Gálisová

dokonca aj niektorým ľuďom, ktorí sú prívržencami brániacej sa Ukrajiny, to pripadalo akési čudné, až akoby cez čiaru. Ale kde je tá čiara?

Nie, nebudem tu rozoberať trápne narážky Romany Tabák na jej vlastné trápne usmievanie sa do objektívu v múzeu holokaustu. Ale skúsim odpovedať na pár otázok, ktoré fotografia Oleny Zelenskej na obálke (a ďalšie zábery vo vnútri Vogue) vzbudila u netrápnych ľudí.

Chcem uviesť dve veci.

Prvá vec: čítala som v rámci reakcií na sociálnych sieťach i to, že vraj nie je vhodné v čase vojny fotiť sa do Vogue, vraj to pôsobí frivolne. Takto sa pohoršovali ľudia zo skupiny, ktorá vníma Vogue a podobné tlačoviny ako čisto lifestylový, módny, nevážny, ľahký materiál. Skrátka, ako zábavu a rozptýlenie. Ale ono je to dávno inak.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite