Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pár poznámok k prorodinnej politike

.tomáš Zálešák .názory

Ako je oddávna známe zo života aj zo zákopov, „keď sú zástavy na žrdi, rozum je v hajzli“. To platí aj pre tie naše „kultúrne vojny“, v skutočnosti hlasité prejavy našej nekultúry. A nášho nerozumu. Pritom je len príznačné, ak sa odvolávky na „rozum“ a „kultúru“ ocitajú vo vzájomnom nezmieriteľnom konflikte.

Tomáš Zálešák

jeden by povedal, že problémov máme zjavne viac než dosť. A predsa nám niekto potrebuje k nim pridávať; akoby hrozilo, že sa budeme nudiť, že nám zašibe, keď od dobroty nebudeme vedieť čo so sebou. Tak sa aj „rodina“ už zase stáva heslom politického boja. A ako sa slovo „rodina“ stáva zaklínadlom, skutočná inštitúcia rodiny sa ocitá v „zemi nikoho“ na frontovej línii nového kola „kultúrnej vojny“, rozrytej paľbou po všetkých predchádzajúcich politických sporoch, pričom je namieste pochybnosť, či všetky tie slovné kanonády, ofenzívy a protiofenzívy boli, a sú naozaj o rodine, a v jej záujme.

Aby bolo jasné hneď  na začiatku: Vôbec sa v sporoch okolo rodiny nemienim stavať do neutrálneho a alibistického „stredu“. (Ak sa to niekomu bude napriek tomu zdať, nemôžem tomu pomôcť.) Môj postoj je tu jednoznačne „pro-rodinne konzervatívny“. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite