Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hríb, Mojžiš: Vláda v polčase

.štefan Hríb .martin Mojžiš .názory .téma

Slovenskú vládu, ktorá práve vstupuje do druhej polovice svojho fungovania, možno charakterizovať jediným slovom – nekompetentnosť. Z tohto všeobec-ného trendu existuje len zopár výnimiek. Ale práve tie sú mimoriadne dôležité.

Štefan Hríb

pri hodnotení prvej polovice koaličného vládnutia treba priznať, že to bolo objektívne mimoriadne náročné obdobie. Vláda nastupovala spolu s pandémiou porovnateľnou so španielskou chrípkou po konci prvej svetovej vojny. A do druhej polovice vstupuje v čase medzinárodnej agresie porovnateľnej so začiatkom druhej svetovej vojny. To by bolo veľa aj na osobnostne vynikajúcu vládu. Tak čo sme počas týchto ťažkých dvoch rokov mohli čakať od partie ľudí, z ktorých viacerí sa v ministerských kreslách ocitli viac-menej nedopatrením?

Jednu svoju kvalitu nám táto vládna koalícia ukázala okamžite po jej vzniku a stála ju podstatnú časť dôvery. Dlhé mesiace sme mohli pozorovať osobnostnú neschopnosť Igora Matovičova viesť vládu a krajinu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite