Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Pán Šatan, pán Ramsay, vydržte

.štefan Hríb .názory

Hokejová reprezentácia vyhrala všetky zápasy kvalifikácie, postúpila na olympiádu a znovu potvrdila systematické napredovanie. Dramatický zápas o lepšiu tvár slovenského hokeja ale ešte neskončil.

Štefan Hríb

už po nástupe zlatej generácie okolo Mira Šatana do čela slovenského hokeja bolo jasné, čo ju čaká - krátkodobo bolo treba zastaviť herný úpadok, aby reprezentácia nevypadla z A kategórie MS, dlhodobo však išlo o ešte ťažšie úlohy. Bolo nevyhnutné vniesť do hokejového hnutia zdravé zdroje a jasné pravidlá.

Craig Ramsay bol skvelou voľbou Mira Šatana. Pre slovenský hokej je tento skromný Kanaďan darom z neba.

Herný úpadok sa pomerne rýchlo zastavil. S trénerom Craigom Ramsaym dostala hra reprezentácie energiu a postupne aj krásu. Už nehráme na náhodu, ani na jedného či dvoch tvorivých hráčov. Už hráme systém, ako všetky top reprezentácie sveta. Darí sa pritom nahrádzať končiace hviezdy NHL nastupujúcou vlnou strednej a najmladšej generácie, čo je pre budúcnosť mimoriadne dôležité. Navyše, hráči znovu chodia reprezentovať radi a tvoria tím. Craig Ramsay bol skvelou voľbou Mira Šatana. Pre slovenský hokej je tento skromný Kanaďan darom z neba.

Zdravé zdroje a jasné pravidlá v celom hokejovom hnutí sú samozrejme behom na dlhšiu trať. Jarná trucakcia viacerých klubov, ktoré chceli založiť vlastnú ligu, aby sa zbavili dohľadu Šatanom vedeného zväzu ukazuje, ako hlboko sú ešte v slovenskom hokeji vryté intrigy a snaha vrátiť čas späť. Teda do obdobia, keď išlo viac o nekontrolovateľné zdroje a lokálnu moc, než o dobro celého hokeja. Tento zápas je len v polovici, a hoci Šatanova generácia koná rozumne a systematicky, ešte ho nevyhrala.

Je výborné, že reprezentácia postúpila na olympiádu. Ešte lepšie je, ako sa ukazujú zrelí hráči okolo Hrivíka a Cehlárika, ako sa upratal Hudáček, a ako sa hlási nová vlna okolo Pospíšila, Slavkovského a Nemca. Najdôležitejšie ale bude, aby sa udržal trend celkovej zmeny slovenského hokeja.

Páni Miro Šatan a Craig Ramsay, veľmi dobrá práca. A vydržte.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite