Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šprintér Žilinka

.eugen Korda .názory

V parlamente novinári už naháňali kde koho. Mečiar, Dzurinda, Slota, Fico, niektorí poslanci či vysokopostavení štátni úradníci sa v rôznych periódach svojho vládnutia a úradovania snažili utiecť pred novinármi a ich otázkami.

Eugen Korda

v tom sú si všetci, bez ohľadu na stranícku príslušnosť, podobní. Utekajú vždy, keď vedia, že už i len otázky ich môžu usvedčovať z nekompetentnosti či nezákonného chovania.

Igor Matovič sa zatiaľ takýmto pretekom úspešne vyhýba tak, že používa chodby a schodištia, na ktoré novinári nemajú prístup. Posledným šprintérom, ktorý utekal pred novinármi a ich kamerami sa celkom nečakane stal muž, ktorý sľuboval, že svoju vysokú funkciu bude vykonávať transparentne a bude otvorený verejnosti.

zbabelý útek

Nič z toho od utorka 16. marca neplatí. Generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorý bol v parlamente vysvetľovať a obhajovať nepochopiteľné ukončenie vyšetrovania únosu vietnamského občana, sa po zasadnutí výboru dal pred novinármi zbabelo na útek.

Únos Vietnamca Trinh Xuan Thana sa odohral v lete 2017. Tento komunistický funkcionár ušiel do Nemecka, kde požiadal o politický azyl. V Berlíne ho prepadlo vietnamské komando a cez Česko ho potom previezli až na Slovensko, konkrétne do Bratislavy pred budovu vládneho hotela Bôrik.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite