Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Vláda, samovražda a rok 2021

.štefan Hríb .názory

Čísla infikovaných rastú, nemocnice prestávajú stíhať, spiaca vláda otvorila oči. Načo čakala? Exšéf polície nežije, nasadení agenti aj rôzni dobrodruhovia šíria zaručené pravdy o vražde. Prečo nečakali? Koniec roka 2020 bol clivý ako nikdy.

Štefan Hríb

pozerať sa posledné týždne na nekonanie vlády napriek rastúcemu počtu infikovaných bolo zúfalé. Všetci už pred Vianocami vedeli, že čísla rastú, neexistovala žiadna pochybnosť, a predsa prišiel len slabý lockdown s toľkými výnimkami, že popieral sám seba. Lyžiari sa lyžovali, hoci máme temnú skúsenosť z jarných rakúskych svahov, rodiny sa navštevovali, lebo kto už nechápe povolenie bubliny dvoch rodín ako zelenú pre tri a viac. Aj veriaci sa zhromažďovali, okrem tých, čo majú osvietených duchovných, a ako vieme, veriaci sú dnes pre stav cirkvi čoraz starší, teda riziková skupina. Vedci a epidemiológovia a lekári si kvôli tomu všetkému celý december trhali vlasy, ale kto ich počúval? Veď neboli zvolení.

Nerobili sme nič. Ani testy v najpostihnutejších regiónoch, lebo ak nie celoplošné, tak žiadne. A nie a nie a nie! Nezastavili sme vleky, lebo vlekár, nezavreli sme kostoly, lebo percentá, nebudovali sme poľné nemocnice, lebo ako by sme vyzerali, my, svetoví víťazi prvej vlny?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite