Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanec Ľuboš Blaha schvaľuje, že komunisti zatvárali nevinných ľudí

.eugen Korda .názory

Hlasovanie o návrhu skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 274/2007 Z. z. o príplatku k dôchodku politickým väzňom v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňajú niektoré zákony, odhalil skutočnú ideovú podstatu Smeru a Hlasu

Eugen Korda

národná rada Slovenskej republiky konečne urobila to, čo mala urobiť už dávno. Prijala zákon o odškodnení politických väzňov a ich príbuzných. 

Dotýka sa to iba zopár stoviek ľudí, ktorí sa tohto aktu dožili. Nejde o žiadne veľké peniaze, ktoré im budú k dôchodku vyplácať. To štátny rozpočet celkom určite nezničí. Nič, ani peniaze, nemôže vyvážiť to, že komunisti zničili týmto ľuďom a vlastne celým ich rodinám životy. 

Viem o čom hovorím. Môjmu otcovi štedrí komunisti naložili do batôžka 16 rokov tvrdej neplatenej dovolenky v tých najtemnejších uránových baniach a krimináloch. Prečo? Nuž len preto, že bol novinár a ničoho protiprávneho sa nedopustil.  Ja som svojho otca prvý krát videl v leopoldovskej väznici, keď som mal sedem rokov. Trvalo tridsaťjeden rokov než sa poslanci rozhodli povedať nevinným obetiam komunistickej moci prepáčte a trochu im zlepšiť život. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite