Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanec Baránik povedal pravdu o prokuratúre. Zožal búrku kritiky od prokurátorov

.eugen Korda .názory

Keď poslanec SaS Alojz Baránik pred časom povedal, že naše súdy sú skorumpované, že ich ovláda štátna mafia, spustila sa vlna reakcií sudcov a sudkýň, ktoré sa cítili dotknuté vraj „neprimeranými“ vyjadreniami nejakého poslanca.

Eugen Korda

kde vraj berie tú drzosť označiť ich „slušných sudcov a sudkyne“ za súčasť nejakej skorumpovanej lúzy a mafie. Toto by si vraj nemal dovoľovať, lebo na slovenských súdoch pracujú, až na malé a nepodstatné výnimky, právu a spravodlivosti oddaní ľudia. 

Potom prišlo zatýkanie sudcov a na verejnosť prenikali informácie o tom, ako sa nechávali uplácať a ako manipulovali, samozrejme, za peniaze, závažné súdne spory. Z mnohých sudcov „oddaných spravodlivosti“ sa vykľuli grázli toho najhoršieho druhu. Do väzenia strkali nevinných ľudí – Jankovská, Janíček – a nikto z tých čestných sudcov zo súdu v Trenčíne sa neozval.

Mlčali, hoci celý sudcovský pelech tohto mesta vedel, čo je pani sudkyňa zač. Zbabelo mlčali a nechali nevinného človeka okradnúť nielen o slobodu, ale aj o majetok. A práve o majetok išlo. A keď to Baránik povedal, tak sa do neho pustili ako sršne. Dnes mlčia, trasú sa o svoju budúcnosť a kričia do sveta „to nie my, to oni!“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite