Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Listy kukuričnému premiérovi 20

.martin Mojžiš .názory

Jeden z kultových amerických filmových hororov sa volá Kukuričné deti. Ale celkom slušne vedia vystrašiť aj slovenské kukuričné deti.

Martin Mojžiš

Ahoj, Pavlínka. 

To oslovenie preto, lebo reč bude o financiách. A vtedy sa, Igorko, zvykneš tváriť, že si Pavlínka. Aj keď v skutočnosti (oprav ma, ak sa mýlim) ona je u vás v rodine len taký tieňový minister financií. S dôrazom na slovo tieňový. 

Ale nie o nej chcem, skôr o skutočnom ministrovi financií. Človeče, ten ti ma poriadne vystrašil. Respektíve, vystrašil ma kolega Šimon Jeseňák, ktorý v texte „Pán premiér, slová majú váhu“ označil Hegera za ministra porovnateľného s Korčokom, Sulíkom a Kolíkovou. Fúha, zľakol som sa, tak mi muselo niečo podstatné ujsť. Mne sa skôr zdalo, že Hegera ako ministra charakterizuje napríklad príprava podkladov pre rokovania s Európskou komisiou o siedmich miliardách. Tam máme reálnu šancu urobiť si hanbu roka (vlastne desaťročia, vlastne dvoch, čiže storočia, čiže tisícročia).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite