Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Slovensko po rozsudku

.štefan Hríb .názory .editorial

Ten rozsudok mnohých šokoval. Ale pozor –Kočner so Zsuzsovou nie sú nevinní, ako hlásia mnohé titulky. Stalo sa len to, že podľa tesnej väčšiny senátu nebolo dostatočne preukázané, že si tú vraždu objednali. A to na šok až tak nie je.

Štefan Hríb

je celosvetovo známe, že najväčších zločincov sa často nepodarí odsúdiť za vraždy a šéfovanie mafiám. V slobodnej spoločnosti, kde na ochranu nás všetkých platí prezumpcia neviny a pri pochybnosti sa koná v prospech podozrivého, je to totiž veľmi ťažké. Ale súčasne platí, že najväčší zločinci bývajú napokon v slobodných spoločnostiach odsúdení, pretože na svedomí majú vždy nielen vraždy, ale aj mnoho iných trestných činov. A tak dostávajú tresty napríklad za dane. A dostanú ich veľmi vysoké, pretože sú v nich vedome zarátané práve aj tie vraždy.

 Niečo podobné sa teraz stalo u nás. Kočnerovi nebola zatiaľ dokázaná vražda, ale už je odsúdený za zmenky. Potiaľto sa nestalo nič neobvyklé. Dôkazy o jeho účasti na čine sú verejne známe, a napriek súdu ich už zo seba nezmyje, tak ako nezmyl Ivan Lexa svoju účasť na únose. Možno sa ešte podarí celý proces dotiahnuť, možno nie. Ale Marian Kočner už z neho nevinný neodíde. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite