Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pozerajte tie videá a zachraňujte štátne peniaze! A čo za to?

.marína Gálisová .názory

Slovensko už ozaj vyzerá ako Kocúrkovo. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR prosí občanov, aby pozerali videá na internete, vyrobené za eurofondy. Ak videá nedosiahnu určený počet videní, peniaze z eurofondov musia byť vrátené.

Marína Gálisová

mali by sme úpenlivú prosbu ministerky Veroniky Remišovej poslúchnuť? Povedala to predsa aj na brífingu, dosť podrobne to vysvetlila: „Keď sme začali robiť inventúru čerpania eurofondov, narazili sme na mnohé problémy, ktoré nám predchádzajúca vláda zanechala. Jedným z nich sú hroziace korekcie.“ To znamená, že niektoré eurofondy, ktoré Slovensko dostalo, možno budú musieť byť v rámci opráv celého procesu ich využívania vrátené.

Niežeby neboli využité, to nie. Ale neboli využité správne, prípadne ich využitie nesplnilo ciele, ktoré si určilo. No a tu prichádzajú na scénu úchvatné videá. Teda úchvatné ako úchvatné. Niekoho pri nich môže uchvátiť aj mŕtvica. I ministerka priznáva, že majú svoje nedostatky, a to ešte hovorí veľmi, veľmi diplomaticky.

Nuž, áno. Vyrobili sa videospoty za takmer 80-tisíc eur. Propagačné a osvetové dielka, ktorých úlohou má byť vzdelávanie verejnosti. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite