Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Bödör, pena dní a budúcnosť strany Za ľudí

.štefan Hríb .názory .editorial

Žijeme dlhé prechodné obdobie. Koalícia je o vesmír lepšia než mafiánsky štát, no omnoho horšia, než bol sen z námestí – nemá dospelých lídrov, nedrží slovo a nemá vkus, čo ukázalo spojenie Matoviča s Kollárom. Ale nie je to stratené.

Štefan Hríb

dnes sa to ešte nezdá, ale kľúčové pre budúcnosť bude, čo sa stane so stranami SaS a Za ľudí. Lebo prechodné očarenie nedospelými lídrami sa raz skončí, a vtedy príde otázka, čo je alternatíva. Ak ňou nemá byť Pellegrini, čo teda naozaj, ale že naozaj nemá, sú to práve dve menšie strany koalície, ktoré majú šancu – a zodpovednosť – ponúknuť o pár rokov spolu s mimoparlamentnou opozíciou iné, než sebastredné facebookové Slovensko.

Žijeme dlhé prechodné obdobie. Zlé správy v ňom budú striedať dobré. Kollárovu lžireč prekryje zatknutie Bödöra, potom jeho prepustenie a potom znovuvzatie do väzby. Matovičov tupý útok na dve menšie strany, ktoré pritom zachránili zvyšky cti jeho vlády, nahradí dobrá správa o prijatí podnikateľského „kilečka” a nádejný návrh reformy spravodlivosti ministerky Kolíkovej.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite