Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Festival plagiátorov

.marína Gálisová .názory

Už sa na to nedá pozerať: jedna odpísaná záverečná práca za druhou, fejkový titul za fejkovým titulom sa valí. Svedectvo o morálnom profile jednotlivcov? Áno, aj.

Marína Gálisová

v prvom rade je to dôkaz, že slovenské vysoké školstvo je prebujnené a poháňané umelým dopytom po tituloch. Ale tento dopyt rozhodne nie je len výsledkom nejakej egománie, túžby mať za každú cenu niečo pred menom a za menom. Nutkavé zháňanie titulov nie je väčšinou diagnóza. Je to logický dôsledok našej legislatívy.

Napríklad v štátnej správe máte tabuľky a zaradenia, ktoré vás jednoducho bez titulu nepustia už ani o centimeter vyššie na kariérnom rebríčku. Chcete postupovať? Študujte, pridajte si titul. Chcete sa vôbec udržať na svojom mieste? Titul! Chcete sa vôbec dostať pracovať na nejaké miesto na úrade, akokoľvek bezvýznamné? Ukážte vysokoškolský diplom!

Mali sme kedysi, pri prerábke domu, šikovných strechárov. Partiu viedol jeden chlap, naozaj obdivuhodný remeselník a organizátor. Nazvime ho pán Skokan. Raz nám v piatok povedal: „Zajtra ma nečakajte, mám skúšku.“ Inokedy v sobotu chodil aj so s svojou partiou, tak sme sa začudovali, že prečo nepríde.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite