Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vážení čitatelia, vážení predplatitelia

.štefan Hríb .názory .editorial

Aj tento rok sa .týždeň presadil vo svetovej konkurencii, keď na prestížnej súťaži The Best of Photojournalism obsadil v tímovej kategórii obrazový editor roka druhé miesto za magazínom National Geographic. Ale potom prišla korona.

Štefan Hríb

na krízy sme v .týždni zvyknutí. Sú súčasťou nášho života a nevnímame ich ako pohromu, ale ako príležitosť. Prežili sme ekonomickú krízu po roku 2008, prežili sme bolestivé odchody z redakcie, prežili sme aj viaceré likvidačné pokuty. A hoci nás to stálo veľa energie, a niektorých aj zdravie, vždy sa to podarilo najmä vďaka vašej podpore. Lebo .týždeň nikdy nebola len skupina ľudí, ktorá ho už 15 rokov vytvára, ale skôr skvelá komunita okolo neho.

V tejto chvíli čelíme ďalšej z kríz. Vyzerá ako najťažšia zo všetkých, ktorými sme spoločne prešli. Niektoré noviny budú zanikať, iné prejdú výlučne na web. My však chceme printovú verziu .týždňa zachovať, pretože si myslíme, že za tie roky aj v svetovej konkurencii ukázal, že Slovensko nie je odsúdené na periférne prežívanie. Ako vydavateľstvo však teraz čelíme veľkému výpadku z uplynulých troch karanténnych mesiacov, navyše prichádza kríza inzercie a príde ešte väčší pokles ekonomiky než v roku 2009. Súčasne prechádzame obmenou v redakcii, ktorá do veľkej miery súvisí s únavou príliš malého počtu ľudí, ktorí .týždeň roky ťahajú.

Nesťažujeme sa. Aj teraz napneme sily, prídeme s novými projektami, posunieme .klub pod lampou o ďalšiu úroveň, a vynovíme aj obsah a formu .týždňa. Ale ako pri každej kríze, aj teraz potrebujeme vašu pomoc.

Uchádzame sa o inzerciu vašej firmy a tiež o individuálnu podporu cez .týždeň-fond pre kvalitnú žurnalistiku. A ešte viac ako inokedy teraz potrebujeme, aby ste sa stali našimi predplatiteľmi. Je to kľúčové pre pokračovanie nášho spoločného príbehu.

Každá kríza je príležitosť. Ďakujem vám, že ste v nej s nami. 

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite