Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Radosť v čase korony?

.štefan Hríb .názory .editorial

Stav je vážny. Všetci naši izolovaní seniori sú a dlho budú v ohrození, dvaja naši víťazní juniori sú a dlho budú v pokušení moci, jeden opozičný porazený sa chopil rasizmu. A prídu dlhy. Kde je v tomto zaseknutí miesto pre radosť?

Štefan Hríb

všeličo na mňa dolieha. Museli sme zavrieť .klub pod lampou, takže už dva mesiace nie je ani miestom stretávaní, diskusií, nabitých koncertov a detských divadielok, ani pomocou pre tento časopis. Celý výnos .klubu išiel dva roky na chod .týždňa, dnes, naopak, neviem, ako zaplatíme nájomné. Ľudia v obave z vírusu menej kupujú tlačené noviny a hlavný distribútor tlače nám pre svoje zvýšené náklady zvýšil poplatok. 

Popritom som dostal vyrozumenie, že kauza arcibiskupa Sokola, ktorú sme na dvoch súdoch vyhrali, sa po zásahu bývalého senátu Ústavného súdu – áno, toho najhoršieho – vrátila oknom a znovu nám hrozí 50-tisícová sankcia. A popritom si denne uvedomujem, koľko mojich priateľov vrátane celej skvelej generácie z roku 1989 má vek, v ktorom je vírus najagresívnejší, pričom bez vakcíny si ich bude zanovito hľadať.

Nie je to veselá doba. Ale ako bežia jej dni a týždne, objavujem už aj pekné veci.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite