Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dotyk pred nami

.štefan Hríb .názory .editorial

Veľká noc je za nami, ale jej obsah s nami tentoraz bude ešte veľmi dlho veľmi osobne. A nebude to náboženský dotyk pre vybranú skupinu zasvätených, bude to náš bežný, každodenný dotyk.

Štefan Hríb

to, čo nás teraz všetkých čaká v súvislosti s koronavírusom, je váženie života a smrti. Sme v situácii, ktorá nemá bezbolestné riešenie, a žiaľ, nemá ani riešenie, ktoré obchádza smrť. 

Ak by sme vypli celé Slovensko a nechali ho tak hoci aj pol roka, všeličo oddialime, ale ako otvorená krajina nezabránime návratu vírusu, a pritom si ešte spôsobíme také ekonomické škody, že ľudia budú zomierať na nedostatok zdravotnej starostlivosti. A bude to viac ako súčasných 5 000 odvrátiteľných úmrtí ročne. 

Ak, naopak, karanténne opatrenia rýchlo uvoľníme, pomôžeme ekonomike a odvrátime kolaps už tak chorého zdravotníctva, čím zachránime všeličo, aj životy, no súčasne tým nevyhnutne zvýšime počet infikovaných aj ťažkých priebehov nákazy – a teda aj počet úmrtí. Tisícov úmrtí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite