Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ďakujem PS/Spolu, KDH a Za ľudí

.štefan Hríb .názory

Strany PS/Spolu a KDH sa nedostali do parlamentu a Za ľudí iba tesne, takže dnes každý vie, čo mali robiť inak. A naozaj niečo mali. Ale popritom zaniká, že to všetko boli úctyhodné pokusy.

Štefan Hríb

PS/Spolu bol pokus liberálneho prostredia sformulovať svoju víziu a postaviť sa za ňu. V čase marketingu hnevu a politiky ako permanentnej show nebol úspešný, ale bol to hodnotovo, programom aj personálne úctyhodný pokus. Nepatrím k progresivizmu, ale týmto ľuďom som držal palce – aj preto, že ich svet a jeho rozumných reprezentantov dospelé Slovensko veľmi potrebuje. Páni odstupujúci predsedovia, Miro a Michal a celé PS/Spolu, máte moju úctu. A nezabudnite, prosím, že úspech nie je merítkom pravdy, hoci v politike sa to tak občas zdá.

KDH som viackrát za 30 rokov od Novembra volil. Potom už nie, pretože ho ovládli oportunisti a prázdnota. Alojz Hlina to už nezachránil, pri svojej povahe asi ani nemal ako. Ale to, čo mu mnohí konzervatívci najviac vyčítajú, bola jeho hviezdna hodina. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite