Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Nové nadýchnutie Slovenska

.štefan Hríb .názory .editorial

Tieto voľby vojdú do dejín ako hlasná odpoveď na vraždu dvoch mladých ľudí a tým aj ako koniec éry Smeru. To je skvelá správa. Súčasne sa však začal nový príbeh Slovenska, plný osobnostných rizík. Zápas o slušné Slovensko pokračuje.

Štefan Hríb

volebné rozhodnutia nie sú silnou stránkou Slovenska. Z 28 slobodných rokov  plných 18 dominovali HZDS a Smer, teda dve antinovembrové strany. Malo to katastrofálne dôsledky nielen pre stav školstva, zdravotníctva a elementárnej spravodlivosti, ale aj pre mnohé konkrétne životy. Ten Hedvigin to strašne poškodilo, ten Remiášov, Kuciakov a Kušnírovej to zabilo. 

Ale znetvorilo to aj životy tých, ktorí sa cítili pánmi sveta – život Vladimíra Mečiara, život Roberta Fica aj život Mariana Kočnera. A zdá sa mi, že ani oligarchovia v pozadí týchto dvoch strán už dlho nie sú šťastní ľudia. Lebo strach o seba a svoj majetok nie je dobrá životná cesta.

Rozhodnutie, ktoré padlo v sobotu, je pre toto všetko to najlepšie možné. Nie je najlepšie, pretože je v mnohom málo dospelé, a isto tak zakladá budúce problémy. Ale je to veľký krok dopredu. V porovnaní s uneseným štátom je to celkom iný vesmír.

„Voľby však rozhodli a my to akceptujeme. Aj toto rozhodnutie voličov umožňuje rádovo lepšiu vládu, než boli tie Mečiarove a Ficove.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite